MIARA BASA


NU JEMPE DI NU RAME
[asmarandana]

di dunya urang kumelip
beda jeung jaman baheula
lamun urang melak pare
aya nu disebut huma
anu diaseuk di darat
dumuk teh nenggang ti batur
ilahar sok ngababakan

ayeuna mah beda deui
hirup teu bisa nyorangan
gawe ngumpul di nu rame
ku sabab rea udagan
rek ngigelan kamajuan
ulubiung reujeung batur
teu bisa sewang-sewangan

tapi dina mawa diri
unggal seler teu sarua
kabeh ngabogaan ajen
aya anu pageuh nyekel adat
nu omber ge henteu langka
budi daya teh pacampur
kabeh silih pangaruhan

elmu katut teknologi
ekonomi jeung sosisla
pulitik hukum digaloh
ngawangun ajen nu anyar
nu namper jadi budaya
anu beda jeung beh ditu
kaluar tina aslina

beuki dieu beuki palid
budaya asli kararad
papagon teu diparake
kalindih budaya luar
pangpangna budaya lib’ral
budaya dirina tumpur
mun aya ge kari ngaran

siga nu nonggeng ka langit
dedegeng jeung beak dengkak
nyimpe di tempat nu rame
hate ngocoblak sorangan
lir ibarat anu tapa
tapi lain di nu singkur
ditengah majuna jaman

lain ngan butuh puisi
lain ngan sapada sajak
kuduna bari galecok
basa dipake nyarita
dipiara balarea
lain ngan ukur na buku
udagan lulus ulangan

rapekan tur rajin ngulik
kaahengan kamonesan
dihaneutkeun masing pogot
diwarnaan kasundaan
digebregkeun unggal widang
tur diaping ku papayung
aturan jeung kasadaran


skmi 17032012
by Mang Jojo on Saturday, March 17, 2012 at 2:19pm

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s