NYEUNGCEURIKAN DUNUNGAN


CEURIK JEUNG DUIT
[maskumambang]

mani bingung kumaha neangan duit
enggeus beak dengkak
rek ngeclok ka saha deui
da hutang ka unggal jalma

isuk-isuk aya beja ti si cheng sin
bapana cilaka
di tasik ka tabrak mobil
cenah da teu katulungan

layona teh ayeuna enggeus diangkir
tuh di rumah duka
nya atuh kuring teh indit
seja ngalayad dunungan

barang gok teh si chengsin ngarangkul kuring
asa ka dulurna
sabab kuring ti leuleutik
bubujang teh di bapana

henteu kuat mata rembey kuring ceurik
da asa baluas
kahadean eta mayit
waktu kuring babarengan

si cheng sin teh kusiwel nyodorkeun duit
kuring teu narima
tapi manehna teh malik
dibikeun ka pamajikan

ceurik soteh da lain buburuh duit
siga nu liana
aya nu sok api-api
ngalap maneh diburuhan

aya hikmah maotna bapa si cheng sin
kuring bisa mayar
hutang anu ngadirihdil
ayeuna teh jadi lunas


skmi – 03022011
Thursday, February 3, 2011 at 11:12am

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s