DAHAR


TAMBARAKAN
[lambang]

baheula jaman sangsara
lamun geus ngarasa lapar
tapi istri teu ngasakan
isuk isuk haneut moyan
tara ieu ngarasula
mendingan niat puasa
mun geus magrib karek buka
sugan we meunang ganjaran

lamun loba kadaharan
sahabekna kamerkaan
kalakuan tambarakan
teu dipilih sagala ‘am
beuteung teh ngabuciteukan
rea teurab balas pangan
sare ge guguliloingan
hentreu ngeunah kana badan

bet pogot ngaregot wedang
legen kawung bahan gula
rada haseum teu di rasa
tapi naha lila lila
beuteung peurih jeung ngusial
irah lieur tur lenglengan
palangsian boa boa
ieu kuring karacunan

ngadaharan jengkol atah
nyelebek jeung sambel tomat
sangu pulen enya pungkal
ku sorangan dihenggoyan
teu inget ka babaturan
isukna gogolotokan
jengjerikeun nyeri pisan
nyedek kana tarangbaga

geus kolot pareng bet bungah
jengkol teh tara di dahar
jajan ge barang petingan
malah mindeng ka lestoran
beuteung kembu ngabeukahan
kolesterol kaleuwihan
trigliserin kaseueuran
kudu nyengker kadaharan

ubarna teh lulumpatan
badan jadi ngabegangan
tandana logor calana
liang beubeur dipondokan
dahar saluyu aturan
disiplin nurutkeun saran
ti dokter anu ngubaran
omat-omat kade pisan


skmi – 10012011

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s