Dayeuhluhur


Mulang Pakandangan
(Pucung)

ka sakumna dulur nu di dayeuhluhur
sabudeureunana
rasa jadi anak tere
nu ngawasa ayeuna di eta tempat

tanah sunda jeung galuh anu kacatur
watesna didinya
tapi jadina kadeseh
basa sunda di sakola jadi ilang

wargi-wargi nu aya di karangpucung
jeruklegi lana
janten daerah kekelek
ulah hilap pan urang teh asli sunda

na sajarah haji parwata kasebut
seler borosngora
nu bajuang hararese
ditandasa walanda angkara murka

geura hudang seuweu siwi urang galuh
pulangkeun sajarah
galuh nagri tanah dewek
sing daria pek atuh geura tatahar

mrj – 17062010

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s